Bebek Banyosu

Bebek Banyosu

12/06/2020 0 Yazar: Gül C.

Bir bebek ilk kez ne zaman yıkanmalıdır? Birçok yeni doğan doğumdan sonra ilk banyolarını yapar. Bazı ebeler doğumdan sonra banyo yapmayı tavsiye ederken bazı ebelerde buna karşı çıkar. Evde ilk banyo sadece göbek düştüğünde ve tamamen iyileştiğinde gerçekleşmelidir. Bu, mikropların göbek üzerindeki yaraya girme ve enfeksiyonlara neden olma riskini en aza indirir.

Doğumdan sonraki ilk haftalarda banyo yapmak birçok ebeveyn için endişe vericidir. Bununla birlikte, doğru banyo sıcaklığı veya bebeğin banyoda güvende olmasını sağlama korkusu, bebek banyosunun rutini arttıkça en aza iner.

İlk banyo için, bir ebe yardımı kullanılması tavsiye edilir. Bu şekilde bebekleri ve küçük çocuklar hakkında yararlı ipuçları edinebilirler. Bebeğin yıkanması sırasında her iki ebeveynin de birbirini desteklemesi işi daha eğlenceli duruma getirmekle beraber, daha güvenlidir.

Bebekler Ne Sıklıkla Yıkanır?

Bebek Banyosu

İster günlük rahatlama ister haftalık sağlık banyosu olsun, bebeğinizi ne zaman ve ne sıklıkta yıkadığınız tamamen size kalmış. Bununla birlikte, çocuk doktorları genellikle yaşamın ilk haftalarında haftada bir veya iki banyo önerir.

Çok sert su bulunan bir bölgede yaşıyorsanız, çok sık veya çok uzun süre banyo yapmak bebeğin cildini kurutabilir. Bebeğin temizliği için yüzünü, ellerini ve kalçalarını düzenli olarak ılık, nemli bir bezle temizlemeniz yeterlidir. Banyo katkı maddeleri genellikle henüz gerekli değildir.Temel olarak, bebeğinizi kirliyken yıkayın. Yaşamın ilk birkaç ayında, bu genellikle sadece çok fazla süt varsa veya bebek bezi her şeyi tutamadıysa geçerlidir.

İlginizi Çekebilir  Bebek Yürüteç Ne Zaman Kullanılmalı?

Bebeğimi Nerede Yıkamalıyım?

Bebek küveti mi, banyo kovası mı? Bu soru genellikle doğumdan kısa bir süre önce yapılan hazırlıklar sırasında birçok ebeveyn tarafından sorulur. Ebelerin ve çocuk doktorlarının görüşleri genellikle farklıdır. Bebeğin yaşamındaki diğer durumlarda olduğu gibi aynı şey banyo için de geçerlidir. Bu yüzden son sözü bebek ve anne verecektir.

Bazen lavaboda yıkamak çok daha pratik olabiliyor. Bir bebeğin nasıl ve nerede yıkanırsa yıkansın, güvenlik yönü asla ihmal edilmemelidir. Bu nedenle bebekler ve küçük çocuklar asla suda yalnız bırakılmamalıdır. Birkaç saniye bile istenmeyen banyo kazalarına neden olabilir. Lavaboda banyo yaparken, bebeğin su kolunu yanlışlıkla çalıştırması ve sıcak su yanıklarına neden olur. Bu nedenle, su alımının sonunda soğuk suya geçmek en iyisidir.

Adım Adım Bebek Banyosu

Bebek Banyosu

Temel olarak, bir bebeği yıkarken aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

  • Banyo için her şeyi hazırlayın. 37 derece ılık su, yumuşak bezler ve havlular, bebek bezi, termometre (suyu daima termometre ile kontrol edin) pişik kremi, nemlendirici, kolayca erişilebilir olmalı.
  • Çok saçlı bebekler için hazır bir bebek fırçanız olmalıdır. Bebek küveti söz konusu olduğunda, bu yaklaşık 3/4 su dolu olmalıdır. Ancak bebeğinizin büyüklüğü de burada önemlidir.
  • Bebeğin banyodan sonra bulunacağı odayı da önceden ısıtın. Bebekler  büyük sıcaklık farklarından rahatsız olurlar. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirgerseniz soğuk algınlığı riskini de yok etmiş olursunuz.

Bebeğinizin banyo macerasını yeterince eğlenceli bir hale getirmek için  rahat hissettiğinden emin olun. Sıcak suda olumlu deneyimler yaşayan bebekler, ruh halleri o kadar iyi değilse de banyo yaptırılabilir . Banyo genellikle yetişkinlerdeki gibi sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Şişkinlik ve karın ağrısı olan bebekler genellikle ılık bir banyo sonrası huzur bulurlar. Ve rahat uyurlar.

İlginizi Çekebilir  Hamilelikte Cips Yemek

Bebeğin suyun içinde kaymaması için dikkatli olunmalıdır. Bunun için çeşitli tutucular vardır. Sizin banyonuza uygun olanını seçmelisiniz. Bebeği yıkamaya hazırlarken onunla birlikte ne yapacağınızı söylemeli ve sevdiği bir şarkıyı veya ninniyi söyleyebilirsiniz. Bu genellikle endişeli  olan bebeğinizi sakinleştirecektir.

Bebeği sıkıca avucunuzun içinden tutmalısınız. Bir ebenin size tam kavramanın nasıl olması gerektiğini göstermesi en iyisidir. Bebeğinizi bir bezle nazikçe yıkayın. Yıkarken, cilt çatlaklarını ve ayak parmakları arasında, kulakların arkasında veya boyunda cilt kıvrımları gibi daha az erişilebilir alanları unutmayın. Buraların temizliğine dikkat edilmelidir. Kafasını sadece banyonun sonuna doğru yıkamalısınız, böylece bebeğinizin başı üşümez. Bebek şampuanı, losyon veya sabun kullanıp kullanmadığınız tamamen size kalmış. Bebeğin hassas cildine iyi gelecek ürünler hakkında ebenizden yardım alabilirsiniz.

Bebeğinizi banyodan sonra tekrar giydirmeden önce  mümkün olduğunca iyi kurulayın. Cilt çatlaklarını yara ve cilt iltihaplanmasını önlemek için tüm cilt bölgelerini kurutmak çok önemlidir. Birçok ebe, bebeğin özellikle katlı bölgelerinin dikkatlice kurutulmasını tavsiye eder.

Sabun ve Şampuan Kullanımı

Bebek Banyosu

Yeni doğanlarda, sabun ve şampuan olmadan tamamen saf su ile iyice yıkamak yeterlidir. Bebek yağı banyodan sonra hassas cildin bakımı için uygundur . Bebeğiniz biraz daha büyükse, iki ayrı ürün (sabun, şampuan) ve pratik bir tam vücut yıkama losyonu arasında seçim yapabilirsiniz. Bebeğinizin uzun saçları olmadığı sürece, bu iyi bir seçimdir.

Bebek cildi yetişkin cildinden beş kat daha incedir. Bu nedenle parfümlü olmayan, gözleri yakmayan ve hassas bebek cildi için uygun hafif ürünler kullanmalısınız. Daha büyük bebekler, küçük çocuklar ve çocuklar için özel olarak geliştirilen ürünler daha çok ilgilerini çeker. Lezzetli (karpuz veya sakız gibi) kokanlar, ekstra köpük üretenler, suyu zararsız renklerle renklendirenler ve bir prenses veya korsan ambalajı ile sunulanlar küçük çocukları banyoya alıştırmaya yardımcı olabilirler.

İlginizi Çekebilir  Yenidoğan Bebek Banyosu

Köpük Banyosu

Bebek Banyosu

Muhtemelen büyük köpük dağları olan bir küvete oturmak ve sıçramaktan hoşlanmayan bebek yoktur. Bununla birlikte, hassas ciltler için uygun kokusuz bir köpük banyosu seçmeli ve bebeğinizin banyo suyunu içmediğinden emin olmalısınız.

Önemli: Uçucu yağlardan kaçınmalısınız. Özellikle bebeklerde tehlikeli nöbetlere neden olabilirler.

Keseler ve Havlular

Bebek Banyosu

Sıradan bir bez ve normal bir banyo havlusu elbette yeterlidir. Ancak çocuklar için özel olarak tasarlanmış bezler ve havlular küçük olanlar için eğlencelidir. Ve ayrıca ebeveynleri memnun eder. Komik hayvan kulakları olan veya işlemeli periler, itfaiye araçları veya hayvanlar bulunan havlular küçük çocuklar için banyoyu eğlenceye dönüştürebilir. Bebek bezleri elin üzerine çekilir ve daha sonra komik havlu el kuklalarına dönüşür. Ve küçük şirin bir yavru kedi bebeğinizi yıkamak isterse, bebeğinizden herhangi bir itiraz olmayacağı garanti.

İlk başta su sıcaklığını ayarlamak kolay değildir. Bu nedenle, bir banyo termometresi kullanmalısınız. Bebeğiniz hala küçük olduğu sürece. 35 derece bebeğiniz için idealdir.

Banyo Oyuncakları

Bebek Banyosu

Artık yüzmeye başlayabilirsiniz! Eski lastik ördek hala küvet için sadık bir arkadaştır. Ama günümüz de delikler, küçük gemiler, sprey hayvanlar ve kupalar gibi bir çok seçim var. Bebeğinizin deney sevgisini tatmin eden bir banyo oyuncağı satın alın ve bebeğinizin yutabileceği hiçbir küçük parçanın gevşemediğinden emin olun.

Bebeğinizle bol köpüklü günler 🙂