Çakra Nedir ?

Çakra Nedir ?

05/07/2020 1 Yazar: Ezgi E.

Çakra eski bir Hint dilinde “Tekerlek” anlamına gelir. İnsan vücudunda da enerjinin aktığı bir çok enerji merkezi bulunmaktadır. Omurgamızın tabanından başımızın tepesine kadar omurgayı hizalayan yedi ana çakra vardır. Vücudumuzda ki çakrayı görselleştirmek için madde ve bilincin buluştuğu yerde dönen bir enerji çarkı hayal edin. Evren de bulunan bütün enerjilerin toplamı olan kozmik evrensel enerji ile beraber görünmez şifa enerjisi, bizi canlı, sağlıklı ve canlı tutan hayati bir yaşam gücüdür.

Ana Çakraların Bedendeki Önemi

Bu dönen enerji tekerlekleri, vücuttaki büyük sinir merkezlerine karşılık gelir. Yedi ana çakranın her biri, sinir ve büyük organların yanı sıra psikolojik, duygusal ve ruhsal durumları içerir. Yedi ana çakramızın açık, hizalı ve akıcı olması esastır. Bir tıkanma varsa, enerji akışları kısıtlanır. Bir küveti doldurmak gibi düşünebilirsiniz. Küvetin giderini tıkarsanız su dolar, bakteri ve küf oluşur. Bedenlerimiz ve çakralarımızda da öyle. Küveti normale döndürmek kolaydır; suyu boşaltırsınız temizlersiniz olur biter. Fakat vücut için aynı şey geçerli değildir.

Bir çakrayı açık tutmak biraz daha zordur, ancak bunun farkına varırsınız bu o kadar da zor değildir. Zihin, beden, ruh bağlantılı olduğu için, çakra meditasyonu yoluyla kapalı olan çakralarınızı dengelemek mümkündür. Örneğin, yakın zamanda kocasını kaybeden bir eş düşünün. Göğsün de akut bronşit geliştirir ve her öksürdüğünde göğüs ağrısı çeker. Bu durumda tüm kalp çakrası etkilenir. Kayıp ve bronşit arasındaki bağlantıyı fark ederse, yas sürecini uzunlaştırır ve fiziksel rahatsızlığın yanı sıra tedavi ederse iyileşme çok daha hızlı gerçekleşir.

İlginizi Çekebilir  Bitki Çayları

Maddenin Çakraları

Omurganın dibinden başlayan ilk üç çakra, madde çakralarıdır. Doğa da daha fizikseldirler.

Birinci Çakra

Çakra Nedir ?

Muladhara istikrar, güvenlik ve temel ihtiyaçlarımızın çakrasıdır. İlk üç omur, mesane ve kolonu kapsar. Bu çakra açıkken güvende ve korkusuz hissedersiniz. Rengi kırmızıdır.

İkinci Çakra

Çakra Nedir ?

Svadhisthana çakrası yaratıcılığımız ve cinsel merkezimizdir. Kasık kemiğinin üstünde, göbeğin altında bulunur ve yaratıcı ifademizden sorumludur. Rengi turuncudur.

Üçüncü Çakra

Çakra Nedir ?

Manipura çakrası parlak mücevher anlamına gelir ve göbekten göğüs kemiğine kadar olan alandır. Üçüncü çakra kişisel güç kaynağımızdır. Rengi sarıdır.

Madde ve Ruh Arasındaki Bağlantı Çakrası

Dördüncü Çakra

Çakra Nedir ?

Kalp merkezinde, dördüncü çakrada bulunan anahata, yedinin ortasındadır ve maddenin alt çakralarını ve ruhun üst çakralarını birleştirir. Dördüncüsü de ruhsaldır, ancak bedenimiz, zihnimiz, duygularımız ve ruhumuz arasında bir köprü görevi görür. Kalp çakrası sevgi ve bağlantı kaynağımızdır. Rengi yeşildir.

Fiziksel çakralarımızda veya ilk üçü çakramızda açmalar yaparken manevi çakraları daha eksiksiz açabiliriz.

Ruh Çakraları

Beşinci Çakra

Çakra Nedir ?

Vishuddha çakrası, boğaz bölgesinde bulunan beşinci çakradır. Bu bizim sözlü ifade kaynağımız ve en yüksek gerçeğimizi konuşma yeteneğimizdir. Beşinci çakra boyun, tiroid ve paratiroid bezleri, çene, ağız ve dili içerir. Rengi mavidir.

Altıncı Çakra

Çakra Nedir ?

Ajna çakrası kaşların arasında bulunur. “Üçüncü göz” çakrası olarak da adlandırılır. Ajna sezginin merkezidir. Hepimizin bir sezgi hissi vardır ama onu dinlemeyebilir ya da uyarılarını dikkate alabiliriz. Altıncı çakrayı açmaya odaklanmak bu yeteneği geliştirmenize yardımcı olacaktır. Rengi indigo rengidir.

İlginizi Çekebilir  Aura Renkleri

Yedinci Çakra

Çakra Nedir ?

Sahaswara çakrası veya “bin taç yaprağı lotus” çakrası başın tepesinde bulunur. Bu, yüksek benliklerimize, başkalarına ve nihayetinde ilahi olana aydınlanma ve manevi bağlantı çakrasıdır. Başın tepesinde bulunur. Rengi menekşe rengidir.

Çakraları Dengeleme İpucu

Çakralarınızın dengesiz olduğunun farkında olmak onları dengelemenin anahtarıdır. Vücudumuz denge ve dengesizlik arasında sürekli değişmektedir. Vücudun bir bölgesinde belirgin bir sorun yaşarsanız, dengesizliklerin tespit edilmesi zor olabilir. Bununla birlikte, bedeninize ve zihninize saf farkındalık getirmek ve çakralarınızı hizalayabilmeniz için sinyallerini ve ipuçlarını anlamaya başlamak iyidir.

Örneğin, sık kabızlık ilk çakrada bir tıkanıklığı gösterebilir. Tekrarlayan bir boğaz ağrısı, tıkalı bir beşinci çakraya ipucu bırakır. Alnın etrafındaki sık baş ağrıları, altıncı çakranın tıkalı olduğu anlamına gelebilir.