Yavru Köpek Beslenmesi

Yavru Köpek Beslenmesi

01/10/2020 1 Yazar: Ezgi E.

Yetişkin bir köpek ve bir yavru köpeğin çok farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Yavru köpeğinizin gelişiminin her aşamasında beslenme açısından neye ihtiyacı olduğunu tam olarak öğrenmelisiniz.
Yaşamın ilk aşamalarında, bir köpeğin beslenme ihtiyaçları sağlıklı, tam yetişkin bir köpeğin ihtiyaçlarından çok farklıdır. Doğru yiyecek, yavru köpeğinize, büyümenin kilit aşamalarında en iyi şekilde gelişmesine yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamalıdır.

Birinci Aydan İtibaren Beslenme

Bir aylık bir köpek yavrusunun, doğal savunması için çok fazla desteğe ihtiyaç duyar. Yavru köpekler dört ile on iki haftalıkken “bağışıklık açığı” denen bir aşamadan geçer. Anne sütünden aldıkları koruma azalır ve kendi bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmemiştir. Bu süre zarfında onlara verdiğiniz yiyecekler, E vitamini ve B vitamini gibi doğal bağışıklık sistemi destekleyicileri sağlayabilir. Mannan oligosakkaritler gibi diğer besinler, bir yavru köpeğin genellikle hassas sindirim sisteminde faydalı “iyi bakterilerin” gelişmesine yardımcı olur.

Yavru Köpek Beslenmesi
Bir aylık bir köpek yavrusunun, doğal savunması için çok fazla desteğe ihtiyaç duyar.

İkinci Aydan İtibaren Beslenme

İki ay sonra, yavru köpeğinizin iskelet yapısının gelişmesine yardımcı olmaya odaklanmalısınız. Bunun için yavru köpeğinizin dikkatlice dengelenmiş miktarlarda kalsiyum ve fosfora ihtiyacı vardır. Bunun, yavrularınızın genel sağlığı için çok önemli olan kemik büyümesi üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Bu, özellikle kemiklerinin daha sonra çok fazla kas ve vücut dokusunu desteklemesi gereken daha büyük köpekler için önemlidir.

İlginizi Çekebilir  Kediler Neden Sudan Korkar ?

Dört Aylıkken Beslenme

Yavru köpeğinizin iskeleti bu noktada hala gelişmektedir, bu nedenle yavru köpeğinizin beslenmesinde yine de kalsiyum ve fosforun doğru beslenme dengesine ihtiyacı olacaktır. Yavrular pasif olarak kalsiyum alırlar, vücutları ne kadar aldıklarını düzenleyemez. Altı aylıktan küçük olduklarında kendilerini aşırı alımdan koruyamazlar. Fazla kalsiyum, iskelet sisteminde bazı malformasyonlara yol açabilir. Bu nedenle, önerilen kurallara uymalısınız.

Yavru Köpek Beslenmesi
Dört aylık bir köpeğin kalsiyum ve fosfora ihtiyaçları vardır.

Yedinci Aydan İtibaren Beslenme

Bu noktada, yavru köpeğiniz vücut kütlesi kazanmaya başlayacak, bu nedenle artık çok fazla proteine ​​ihtiyacı olacak. Bununla birlikte, doğru protein türü vermelisiniz. Yüksek kaliteli ve kolay sindirilebilir bir protein tercih edebilirsiniz. Böylece vücut onu kolayca emebilir ve sağlıklı vücut dokusu, antikorlar oluşturmak için amino asitleri “yeniden kullanabilir”.

Bir yavru köpeğin beslenmesindeki protein-kalori oranı yetişkin bir köpeğinkinden daha yüksek olmalıdır çünkü köpekler hızlı büyür. Yeterli protein almazsa, doğal savunması zayıflayacak, cildi ve tüyleri kötü durumda olacak ve gelişmemiş kalacaktır. Porsiyon boyutlarınıza dikkat edin ve bu önemli aşamada fazla kilo almadığından emin olun.

Onuncu Aydan İtibaren Beslenme

Çok küçük ve küçük cins köpekler, on ayda neredeyse tamamen büyürken, daha büyük köpekler için büyüme aşaması daha da uzun sürer. Başta büyük ve çok iri olmak üzere tüm köpekler için, gelişimlerinde bu noktada eklem sağlığını destekleyen bir beslenme önerilmektedir. Glukozamin ve kondroitin iki önemli besindir. Kıkırdak oluşumunu ve normal eklem işlevine katkıda bulunan sıvıyı desteklerler. Yavruların yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde eklem sorunlarından muzdarip olma riskini azaltırlar.

İlginizi Çekebilir  At İsimleri, Dişi ve Erkek At İsimleri

Yetişkin Köpekler ve Beslenme

Yavru Köpek Beslenmesi
Yetişkin köpeklerin kilo alımını önlemek için uygun bir beslenme programına ihtiyaçları vardır.

Yetişkin köpeklerin kilo alımını önlemek için uygun bir beslenme programına ihtiyaçları vardır. Tüm yetişkin köpeklerin dörtte birinden fazlasının aşırı kilolu olduğu tahmin edilmektedir. Fazla kilolu olmak, uzun vadede köpeğinizin hareket kabiliyetini etkileyebilecek olan kemikler ve eklemler üzerinde aşırı baskı oluşturabilir. Yaşamın bu önemli ilk aylarında, yavru köpeğinize dengeli bir diyet uygulayın ve önerilen miktarlarda yiyeceği verin. Bu, köpeğinizin gelecekteki sağlığı için temel bir yapı taşı oluşturur.

Yavru köpeğinizin yaşı ve yaşam tarzı için en iyi beslenme programının ne olduğundan emin değilseniz, veterinerinizle konuşun. Size bilgili bir tavsiye verebilir.

Köpeklerin dilini anlamak aslında o kadar da zor değil. Beden dillerini bilirsek köpek dostlarımızla çok iyi anlaşabiliriz. ” Köpeklerin Beden Dili ” yazımızda sizlere yardımcı olacak bilgiler yer almaktadır.