Yüze Buhar Banyosu

Yüze Buhar Banyosu

04/12/2020 1 Yazar: Ezgi E.

Yüz için buhar banyosu, cildi temizlemenin bir yolu olarak uzun zamandır bilinmektedir. Günlük cilt bakımı yaparken, evde yüzünüzü buhar banyosu ile derinlemesine temizleyebilirsiniz. Buharın etkisi altındaki buğulanmış cilt, kendini kirlilikten ve toksinlerden arındırarak cilt yüzeyine getirir. Buhar, kan dolaşımını iyileştirir, bezi ve gözenekleri açar.

Fümigasyon olarak da adlandırılan buhar banyosu, cildin gözeneklerini açan nemli ısıyı yayar ve böylece cildi kirlerinden arındırır. Terin etkisi altında cilt biriken tüm toksinlerden (makyaj, kirlilik, nikotin vs.) kurtulur. Evde gerçekleştirmesi kolay, ekonomik bir sanitasyon işlemidir. Çok hassas ciltler için buhar banyosu haftada bir hatta 15 günde bir yapılabilir.

Buhar Banyosunun Yararları

Yüze Buhar Banyosu
Buhar banyosunun yararları

Buhar banyoları, sivilceye ve dökülmeye yatkın sağlıksız ciltler için oldukça faydalıdır.

  • Tıkaçların yumuşaması, cildi ölü, keratinize hücrelerden hızlı ve kolay bir şekilde kurtulmanızı sağlar.
  • Şifalı otlar ve yağlar kullanıldığında, buhar banyoları besinlerin cilde
  • etkili bir şekilde emilmesini ve derinlemesine nüfuz etmesini sağlar;
  • Enflamatuar oluşumlar, akne ve püstüler püskürmeler yavaş yavaş kaybolur ve düzenli kullanımla bu tür sorunları tamamen unutabilirsiniz;
  • Cilt nemlenir, sağlıklı bir görünüm kazanır. Çok sayıda inceleme, sauna kullanımının cildi daha sıkı, pürüzsüz ve daha parlak hale getirmenize izin verdiğini göstermektedir. Bu tür prosedürler, yaşa bağlı güçlü değişikliklerin olduğu solmuş cilde bile gençliği ve tazeliği geri kazandırır. Bunun için buhar banyosu ile birlikte cildin elastikiyetini artıran özel kozmetiklerin kullanılması tavsiye edilir.
İlginizi Çekebilir  Bişektomi (Yanak Estetiği ) Nedir?

Yüz Buhar Banyosu Nasıl Yapılır ?

Yüze Buhar Banyosu
Buhar banyosu teknikleri
  • Yıkayın, makyaj kalıntılarını yüzünüzden çıkarın.
  • Yüzünüzün üzerine düşmesini önlemek için saçınızı sıkıca toplayın.
  • Dilerseniz, buhar banyosu için kullanılan bir litre kaynar su için, 1 bardak infüzyona veya şifalı otlar kullanabilirsiniz.
  • Sıcak buharın cildinizi yakmaması için yüzü aşağıya doğru eğilin.
  • Başınızın üzerine bir havlu koyun.
  • Çok ısınırsa, yüzünüzden suya olan mesafeyi biraz artırın. Soğudukça yaklaştırın veya parmaklarınızın ucunda olması gereken kaynar su ekleyin.
  • En uygun süre 5-7 dakikadır.
  • Bir buhar banyosundan sonra, bir çok kişi cildini hemen yıkamak veya ovalamak gibi bir hata yapar. Cildinize ovalama ve yıkama yapmayın.
  • Cildinizi dinlendirin, sadece 10 dakika oturun ve kalan nem kendi kendine emilip buharlaşacaktır. Bundan sonra, kalıntılarını kuru bir peçeteyle dikkatlice çıkarın.
  • Artık cildinizi bir kese ile temizleyebilir, üzerine kozmetik bir maske veya normal bir krem ​​uygulayabilirsiniz.
    Bu tür prosedürleri haftada bir veya en az 2 haftada bir yapmak en iyisidir.

Buhar Banyosunun Zararları

Yüzdeki gözenekleri temizlemek için buhar banyoları aktif olarak cildin derin katmanlarını etkilemez. Aynı zamanda buharların solunması beynin kan dolaşımını ve ayrıca akciğerlerdeki havanın havalandırılmasını etkileyebilir. Bu yüzden buhar banyosu yaparken çok uzun süre buharı solumamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca buhar banyosu yapmadan önce cilt türleri dikkate alınmalıdır.

Astım, akciğer, kalp damar hastalıkları, yüksek ateşi olan kişiler tarafından yapılmaması gerekir. Kronik sağlık sorunlarınız varsa, en iyisi yüzünüze yönelik buhar banyoları konusunda doktorunuza danışmaktır. Bu, komplikasyonları ve yan etkileri önleyecektir.

İlginizi Çekebilir  Tüp Bebek Aşamaları

Cilt bakımı rutininiz de buhar banyosunun yanı sıra yüz masajını da ekleyebilirsiniz. Yüz masajınızı doğal taşlar ile de yapabilirsiniz. Doğal taş ile yüz masajı yapmak isterseniz Gua Sha Taşını deneyebilirsiniz. Detayları ” Gua Sha İle Yüz Masajı ” yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz.