1980 Yılında General Electric Mühendisleri Tarafından İcat Edilen Parlak Lamba

1980 Yılında General Electric Mühendisleri Tarafından İcat Edilen Parlak Lamba

13/12/2022 1 Yazar: Ercument

1980 yılında General Electric mühendisleri tarafından icat edilen parlak lamba, floresan ismiyle adlandırılır. Esasında floresan lamba, George Claude tarafından 1900 yılında icat edilmiştir. Ancak bu lambaların kullanımı, elektrik dağıtımının geniş bir alana yayılması ve floresan madde üretimindeki gelişmelerle birlikte daha yaygın hale gelmiştir.

Floresan Nedir?

Floresan, ışık yayan bir maddedir ve bir aydınlatma malzemesi olarak kullanılır. Bu malzeme, cam veya plastikten yapılmış lambaların içinde ışık verirken renkli bir görüntü oluşturur.

Floresan madde, elektrik akımı geçirildiğinde ışık yayar ve düşük enerji tüketimi, uzun ömürlü ve yüksek ışık verimi sağlar. Floresan madde lambalar dışında birçok ekran modelinde de kullanılmaktadır. Ayrıca, floresan madde, çeşitli gösterge ve işaret lambalarında da kullanılmaktadır.

Ülkemizde özellikle evlerde ve işyerlerinde, parti ve eğlence mekanlarında sıkça kullanılır. Ayrıca, bazı caddelerde ve sokaklarda da kullanılabilir.

Floresan Lamba Nedir?

1980 Yılında General Electric Mühendisleri Tarafından İcat Edilen Parlak Lamba

Floresan lamba, elektrik akımı geçirildiğinde ışık yayan bir lambadır. Bu lambalar, floresan madde içerir ve bu madde, elektrik akımı geçtiğinde ışık yayan bir maddedir. Floresan lambalar, düşük enerji tüketimi, uzun ömürleri ve yüksek ışık verimi nedeniyle popülerdir.

General Electric Kim Tarafından Ne Zaman Kurulmuştur?

General Electric (GE) Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuş bir şirkettir. 1892 yılında Thomas Edison tarafından kurulan GE, elektrik üretimi ve dağıtımı gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca, bu şirket havacılık, enerji, sağlık, finans ve eğitim gibi birçok farklı sektörde de faaliyet göstermektedir. GE, dünyanın en büyük endüstriyel şirketlerinden biridir.

İlginizi Çekebilir  Traktör Hecelerine Nasıl Ayrılır?

Thomas Edison Kimdir? (Özet)

Thomas Alva Edison, fonograf, sinema kamerası ve uzun ömürlü, pratik bir elektrik ampulü dahil olmak üzere dünya çapında yaşamı büyük ölçüde etkileyen birçok cihaz geliştiren Amerikalı bir mucit ve iş adamıydı. Genellikle ilk endüstriyel araştırma laboratuvarının yaratılmasıyla tanınır. Edison, 11 Şubat 1847’de Ohio’da doğdu ve 18 Ekim 1931’de New Jersey’de öldü.

En Sağlıklı Işık Kaynağı Hangisidir?

En sağlıklı ışık kaynağı konusunda birçok farklı görüş mevcuttur. Ancak, genellikle doğal güneş ışığı en sağlıklı ışık kaynağı olarak kabul edilir. Bu ışık, insanlar için doğal bir ışık kaynağıdır ve güneş ışığının birçok faydası vardır. Örneğin, güneş ışığı, vitamin D üretimini artırır, uyku düzenini düzenler ve stresi azaltır.

Diğer eğitim konularını sitemizden okuyabilirsiniz.