2021 Yılı Türkiye’nin Gözde Tatil Mekânları

2021 Yılı Türkiye’nin Gözde Tatil Mekânları

03/03/2021 0 Yazar: Tolga H.

Sokağa çıkma yasakları ve diğer kısıtlamalar sizde de ciddi bir tatil isteği uyandırmış olabilir. Sizler de şimdiden rüya gibi bir yaz tatili için rotasını çizmeye başlayanlardan mısınız? Türkiye, sadece ülkemizdeki yerli turistler için değil aynı zamanda dünyanın dört bir yanından turist çeken benzersiz tatil yörelerine sahip. Sınırlama ve yasaklamalardan sonra sizi kendinize getirecek ve stresli ve sıkılmakla geçecek günleri unutturacak bir tatil için sizler de sabırsızlanıyorsanız, 2021 Yılında herkesin yaz aylarını geçirmeye can attığı gözde tatil mekânlarını öğrenmek istiyor olabilirsiniz. İşte Kalkan Villa seçeneklerinden Çanakkale Bozcaada’ya uzanan seçeneklerle 2021 Yılı Türkiye’nin gözde tatil mekânları…

Doğal Güzellik, Bol Oksijen Ve Sessizlik Birleşimi: Balıkesir – Ayvalık

Kimileri için dinlendirici bir tatil için gerekli ilk şey, kalabalık olmayan bir tatil beldesidir. Belki de bu yüzden Balıkesir Edremit gibi popüler tatil beldeleri, gezilmesi ve görülmesi gereken popüler tatil yerleri ile ilgili listelerde genellikle ilk sıralarda bulunmaz. Buna karşın özellikle salgından sonra insan nüfusunun nispeten az olduğu bölgeleri tercih edebilirsiniz.

Balıkesir Ayvalık, bol oksijen ve bozulmamış doğasına Ege’nin eşlik ettiği bir yöre. Büyük şehirlerdeki koşuşturma ve kalabalıktan sıkıldıysanız; gerek doğası gerek kendine has yemekleri ve güzellikleriyle huzur veren bir maceraya çıkma niyetindeyseniz Balıkesir Ayvalık, tam da size göre. Ancak Balıkesir’in popüler tatil beldelerindeki güzellikleri keşfetmek için aynı zamanda biraz da maceracı bir ruha sahip olmalısınız. Antalya’nın Türkiye’nin gözde tatil mekânları arasında yer alan Kaş İlçesinde Kalkan Villa kiralayarak manzaranın tadını çıkarmak isterseniz bunu anlayışla karşılarız. Ancak Ayvalık ve çevresindeki popüler tatil beldeleri sizlere daha çok keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikler ve antik kentler sunuyor.

İlginizi Çekebilir  Buklet Malzemeler ve Kullanım Alanları

Deniz, kum ve güneşe doyacağınız bir deniz tatili için günübirlik araba seyahatlerine imkân veren Balıkesir Ayvalık’ı tercih edebilirsiniz. Ayvalık’ın çevresinde bulunan Küçükköy, Şeytan Sofrası, Sarmısaklı keşfetmeniz için sizi bekliyor. Cunda Adası, Taksiyarhis Anıt Müzesi ve Saatli Camii ise, Ayvalık’ta mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktaların başında. Denize hasret kalanlar için ise, deniz turları adeta bir şifa kaynağı.

Eski Rum Evleri, doğal güzellikleri ve tertemiz denizine ek olarak Ayvalık’ın mutfağı da bu tatil beldesinin gurme – kâşifler için de Türkiye’nin gözde tatil mekânları arasında gelmesini sağlıyor. Sakız reçeli, sakızlı dondurmanın eşlik ettiği peynir tatlısı, doğal sütten üretilmiş buram buram süt kokan peynir çeşitleri, zeytin ve zeytin mezelerine ek olarak zeytinyağı ve Ayvalık Tostu, Balıkesir Ayvalık’ın sadece sükûnet arayan ruhlara değil, aynı zamanda damaklara da hitap ettiğinin en büyük kanıtı.

Muhteşem Plaj, Koy Ve Zengin Konaklama Seçenekleri İçin: Antalya Kaş

Antalya’nın eşsiz plajlarını ve doğal güzelliklerini anlatmaya sayfalar yetmez. Son yıllarda özellikle yabancı turistlerin de Türkiye’nin gözde tatil mekânları arasında ilk sıralarda gördükleri Antalya – Kaş, dünyaya yayılmış şöhretinin hakkını sonuna kadar veriyor. Kiralık villa, otel, pansiyon gibi farklı konaklama seçenekleri sunan Kaş, gerek yerli gerekse yabancı turistlerin son yıllarda alaka gösterdikleri Kalkan Villa seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Peki Antalya – Kaş’ da nereleri ziyaret etmelisiniz? Aslına bakarsanız, farklı müzik zevklerine hitap eden barları ile geceleri, gerçek olamayacak kadar güzel plaj ve koyları, ziyaret etmeden ayrılırsanız ayıplanacağınız antik kentleri ile Antalya – Kaş, dopdolu bir tatil isteyenlerin mutlaka uğraması gereken Türkiye’nin gözde tatil mekânları arasında geliyor.

İlginizi Çekebilir  İstanbul'daki Sahillerin İsimleri

Konyaaltı, Mermerli, Kleopatra, Damlataş, Lara sizlere Akdeniz’in en güzel halini sunuyor. Bununla beraber Demre’ de düzenlenen tekne turları ile Kekova’daki Antik Simena Batık Kenti, Kaş’ın bundan yüzyıllar önce de tam bir cazibe merkezi olduğunu bizlere gösteriyor. Kaş’ın, başta Kaleköy gibi doğal güzellikleri, turistik tesis, plaj ve koyların fazlaca kalabalık olmasına neden oluyor. Otel tatili sevmeyen özgürlüğüne düşkün biriyseniz, farklı konaklama seçeneklerini seçebilirsiniz. Üstelik Kaş’ın özellikle yaz aylarında 2021 Yılı Türkiye’nin gözde tatil mekânları arasında ilk sıralarda yer almasından dolayı artan nüfusu, ilçe merkezinde konaklama şansınızı sıfıra indirebilir. Eşsiz manzaranın tadını çıkarmak ve tatilinizi keyifle geçirmek için Kalkan Villa seçeneği gibi kiralık villa olanaklarını değerlendirmeniz çok daha yerinde olur. Kaş’ta aynı zamanda adrenalin severlere hitap eden yürüyüş ve rafting turları gibi pek çok farklı seçenek bulunuyor.

**** Günümüzde, başında İngilizlerin bulunduğu yabancı turistlerin Türkiye’nin gözde tatil mekânları arasından tercih ettikleri popüler tatil beldelerinin başında ise Kalkan geliyor. Sunduğu eşsiz manzaralara ek olarak aynı zamanda Kaş’ın en güzide plajlarına olan yakınlığı, Kalkan’ı eşsiz bir tatil beldesi haline getiriyor. Antalya’ nın farklı damak zevklerine hitap eden lezzetlerini keşfetmeyi ise sizlere bırakıyoruzAntalya, Kaş ve Kalkan’ı iliklerinize kadar yaşamak ve keşfetmek için “kiralık villa” tercih edebileceğiniz belki de en iyi konaklama seçeneklerinden. Otel tatili seçenekleri genellikle tekdüze ve sınırlı bir Antalya deneyimi sunarken, özellikle yabancı turistlerin son yıllarda keşfettikleri Kalkan Villa Kiralama ve benzeri konaklama seçenekleri sizlere eşi benzeri bulunmayan bir özgürlük ve macera sunuyor.

İlginizi Çekebilir  Kamp Malzemeleri Listesi

Ada’da Tatil, Bir Başka Olur Diyenlere: Çanakkale – Bozcaada

Assos ve Ayazma Plajı ile öne çıkan Çanakkale, doludizgin ve macera dolu bir tatil özlemi ile yanıp tutuşanlardan daha çok tarih, deniz, doğal güzellik ve sakinlik arayan tatil meraklılarının tercih ettiği popüler tatil beldelerinin başında geliyor. Sulubahçe, Habbele gibi plaj seçenekleri ve sunduğu manzaraları ile Kaş’tan geri kalmayan Bozcaada, sizlere aralarında “Bağbozumu” Şenliklerinin de bulunduğu geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor ve bu etkinliklerin çoğunu tekne turları oluşturuyor.

Doğal güzelliklere ek olarak eşsiz doğal güzelliklere, harika manzaralara, deniz mahsulü ve zeytin ürünlerine doyarken Ege’yi bir kez daha keşfetmek için Çanakkale Bozcaada’yı tercih edebilirsiniz. Ulaşım kolaylığı, çoğunluğu eski Rum Evleri’nden oluşan mimarisi ve kendine has huzur ve sükûneti ile Bozcaada, özellikle orta yaş turistlerin tercih ettikleri rotalardan. Ancak bu sizi yanıltmasın; büyük şehrin gürültü ve sıkıcılığından bunalıp soluğu bu sessiz ve şirin Ege Adası’nda alan gençlerin sayısı da oldukça fazla. Buna karşın, Bozcaada’nın çılgın eğlenceler için popüler bir tatil beldesi olmadığı da kesin.

Şehirden Ve Kalabalıktan Kopamayanlar İçin Türkiye’nin Gözde Tatil Mekânları

Söz konusu popüler tatil beldesi olunca Türkiye’de sayılabilecek pek çok farklı belde bulunuyor. Son yıllarda özellikle uğradığı ünlü akınından sonra popülerleşen İzmir Alaçatı, “Karadeniz Tatili Bir Başka Olur” savını doğrulayan Samsun – Atakum Plajı ve Sinop, “ille de Akdeniz” diyenlere kapısı her zaman açık olan Alanya, her daim dünyada ve ülkemizde yapılan Türkiye’nin gözde tatil mekânları listesinde yer almayı başaran Muğla ve Marmaris de sizlere kendilerine özgü tatil deneyimleri ve güzellikler sunuyorlar.

Uzmanlara göre ise Türkiye’nin gözde tatil mekânları, seyahat kısıtlamaları ile ciddi anlamda yara almış turizm sektörünün tekrar canlanabileceğini bizlere gösteriyor. Uzmanlar, turizm gelirlerinin özellikle 2021 Yılında ciddi anlamda düştüğünü belirtiyorlar. Buna karşın Türkiye’nin gözde tatil mekânları, turist açığını ilerleyen 2 – 3 yıl içerisinde kolaylıkla kapatabilir.

Kaynak: http://tucaum.ankara.edu.tr/wp-content/uploads/sites/280/2015/08/semp4_16.pdf