İndirim Kuponu ve İndirim Kodu

İndirim Kuponu ve İndirim Kodu

10/04/2021 0 Yazar: Ezgi E.

Alışveriş yapmayı sevmeyenlerin sayısı oldukça azdır. Özellikle indirim zamanları geldiğinde alışveriş yapmak ayrı bir zevk verir. Çünkü almak istediğiniz ürünün fiyatının düştüğünü gördüğünüzde hem daha az para ödeyip hem daha fazla ürün alma imkanı sağlamış olursunuz. Peki ya bu indirimler nasıl oluyor ve indirimler de kullanılması gereken indirim kuponları, indirim kodları ne işe yarıyor ? İşte bu soruların hepsinin cevabını yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

İndirim kelimesini mutlaka daha önce duymuşsunuzdur. Tam olarak indirimin tanımını yapmak gerekirse satılan bir üründe ve faydalanmak istediğiniz hizmetlerde yapılan fiyatların azaltılmasıdır. İndirimler, herhangi bir şeyin fiyatını farklı müşteri potansiyeline göre ayarlaya bilmek ve böylece müşterilerin satın alma olasılığını etkilemek için verilir. Satıcılar, indirimleri fiyatlandırma politikalarının bir parçası olarak olarak kullanırlar böylelikle satın almayı teşvik ederler.

İndirimler bir çok şekilde yapılabilir. Örneğin bir indirim kuponu veya indirim kodu olarak farklı indirim şekillerinde verilebilir. İndirim kuponu doğrudan bir alışverişte kullanılabilir ve böylece bir ödeme yöntemi yerine geçer. Kuponlar, satın alma gelişimini teşvik eder, güveni arttırır ve satıcının yeni müşteriler kazanarak cirosunu artırmasına olanak tanır.

Günümüzde internetten alışveriş yani e-ticaret de oldukça yaygınlaşmıştır. Mağazalarda ki, kağıt üzerinde satım işlemlerinden sonra, e-ticaret sayesinde kuponlar artık internette de kullanılabiliyor. İndirim kuponu, e-mağazalarda veya fiziksel mağazalarda alışveriş yaptığınızda size bir indirim veya başka avantajlarda sağlar.

İlginizi Çekebilir  Eta Saatler

Online alışverişlerde, sipariş verme işlemi sırasında “Ödeme” adımına bir kod girmek gerekir. Söz konusu kod, müşterilerin yapılan satın alımlarda indirimlerden yararlanmasına veya hediye, avantaj veya ücretsiz teslimat kazanmasına olanak tanıyan bir dizi sayı veya harftir. Bu sayı dizileri indirim kodu olarak adlandırılır.

İndirim Türleri

İndirim Kuponu ve İndirim Kodu
İndirim

İndirim kavramı bir çok alanda kullanılabilir. Ticari indirim, banka indirimi, Hisse senedi indirimi, Döviz indirimi, İşlev indirimi, Promosyon indirimi, Erken Satın Alma İndirimi ve Özel İndirimler bu indirimlerden bazılarıdır. Bizde sizlere kısa da olsa bu indirimler hakkında bilgiler vereceğiz.

Ticari indirim

Ticari indirim, bir satıcı tarafından belirli nedenlerle müşterilerine verilen bir yüzde payı uygulayarak fiyatta bir düşüş olarak uygulanır.

Banka İndirimi

Banka indirimi sayesinde bir banka müşteriye kredi tutarını avans olarak verir. Müşteri, bu işlem sayesinde, hızlı ve güvenli bir şekilde, faizleri azaltılmış bir miktar paranın kullanılabilirliğini elde eder.

Hisse Senedi İndirimi

Hisse senedi indirimi, bir satıcının belirli bir miktarda menkul kıymeti belirli bir vadede bir alıcıya sattığı bir işlemdir. Bu işlem “indirimli”, yani son geri ödemeden daha düşük bir fiyatla yapılır.

Döviz İndirimi

Döviz indirimi, ticari bankalar merkez bankaları tarafından kredi alırken uygulanan indirimdir.

İşlev İndirimi

Ticaret maliyetlerini karşılamak için perakendecilere ve toptancılara verilen indirimdir.

Promosyon İndirimi

Satışları artırmak için genellikle zaman sınırlı promosyon indirimleri yapılır.

İlginizi Çekebilir  Sıcak Fırsat Siteleri

Erken Satın Alma İndirimi

Erken satın alma indirimi, mevsimlik ürünler gibi belirli ürünlerin erken satın alınması için fiyat indirimlerini ifade eder.

Özel İndirimler

Özel indirimler, örneğin, çalışan indirimleri, öğrenci indirimleri veya basın indirimleri anlamına gelir.

İndirim Nasıl Hesaplanır ?

İndirim genellikle teklif fiyatının bir yüzdesi olarak verilir. İndirimi hesaplamak için basit bir aritmetik işlem yeterlidir. İndirim ile indirilecek tutarı ondalık olarak çarpmanız gerekir. Örneğin, 200 üzerinden% 25’lik bir indirimi hesaplamak istersek, 200’ü 0,25 ile çarpmamız gerekir. Örnekte indirim 50’dir. İndirimli fiyat daha sonra tam fiyat ile indirim arasındaki farkla hesaplanır (bu durumda 150).

Kural olarak indirim yüzde olarak verilir. Sektöre ve indirim türüne bağlı olarak, indirimlerin boyutları değişebilir.