Jawline Nedir ?

Jawline Nedir ?

20/12/2020 0 Yazar: Ezgi E.

Güzel görünmek herkesin istediği bir şey. Günümüz de burun dolgusu, yanak estetiği, dudak dolgusu gibi bir çok operasyon mevcut. Çeneniz de iyileştirmesi istiyorsanız, cerrahi olmayan bir alternatif var. Ameliyat olmadan size istediğiniz pürüzsüz, genç görünümü veren dolgular yaptırabilirsiniz.

Bazı insanlar, yüzlerinin geri kalan özelliklerine göre orantısız şekilde küçük bir çeneye sahiptirler. Burun, dudaklar ve çene arasında mükemmel bir oran oluşturmak için çeneyi öne veya aşağı doğru hareket ettirilebilir.

Jawline yani çene dolgusu, çene bölgesine ve alt çene hattına tanım ve şekil kazandırmak için kullanılan, enjekte edilebilir dermal dolgulardır. Dermal dolgular, hem doğal hem de sentetik malzemelerden yapılır ve çizgileri doldurmak ve kırışıklıkları düzeltmek için yüz bölgelerine enjekte edilir. Çene üzerindeki dermal dolgular da kırışıklıkları ve kıvrımları doldurarak çene görünümünü daha estetik hale getirmek için kullanılabilir.

Çene hattınızda kaybolan hacmi geri kazanmak veya çene tanımınızı geliştirmek istiyorsanız, dermal dolgu kullanmak daha güvenli ve daha hızlı bir işlemdir.

Jawline Nedir ?
Çene dolgusu örneği

Çene dolgusu işleminden sonra, 24-48 saat boyunca doğrudan güneş ışığından, yorucu egzersizlerden ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçının. Enjeksiyon bölgelerine dokunmayın ve tedavi bölgesinde cildinizi temiz tuttuğunuzdan emin olun. Tedavi sonrası oluşan morarma ve şişkinliği buz torbaları ile tedavi edebilirsiniz. Çene dolgusu sonuçları geçicidir, bazı formülasyonlar 2 yıla kadar dayanır.

Jawline Yan Etkisi Var Mı ?

Genellikle dolgu enjeksiyonundan sonra herhangi bir kesinti olmaz. Dolgu yaptıran hemen hemen herkes normal faaliyetlerine hemen geri dönebilir. Bu işlemi olan kişilerde çok az yan etki görülür, morarma ve şişme herhangi bir enjeksiyonda olduğu gibi en yaygın olan yan etkidir. Bu genellikle çok azdır ve makyajla etkili bir şekilde kapatılabilir.

İlginizi Çekebilir  Bişektomi (Yanak Estetiği ) Nedir?

Kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız veya kanama bozukluğunuz varsa bu yan etkilerin ortaya çıkması daha olasıdır.

Çene dolgusu gibi bir çok dolgu çeşidi daha vardır. Bunlardan bir tanesi de burun dolgusudur. Burun dolgusu ile ilgili öğrenmek istediklerinizi ” Burun Dolgusu (Liquid Rhinoplasty) Nedir? ” yazımızdan öğrenebilirsiniz.