Bebeklerde Diş Çıkarmaya Ne İyi Gelir ?

Bebeklerde Diş Çıkarmaya Ne İyi Gelir ?

08/10/2020 0 Yazar: Ezgi E.

Bebeklerin diş çıkarması oldukça zorlu bir süreçtir. Gelişimlerinin 6. ayından itibaren diş çıkarma belirtileri kendini göstermeye başlar. İlk diş gelene kadar biraz zorlayıcı olabilir ama bebekler bu sancıların altından kolaylıkla kalkar. Ama bu zorlu süreçte bizlerde bebeklerimize yardımcı olabiliriz. Yapabileceğimiz bir kaç şeyi sizler için sıraladık.

İlk Diş Ne Zaman Çıkar ?

Bebeklerde Diş Çıkarmaya Ne İyi Gelir ?
6. aydan itibaren dişler çıkmaya başlar. Bazı bebeklerde 6. aydan önce de çıkabilir.

Süt dişleri doğumdan önce çene kemiğindeki yerindedir. Yaklaşık 6. aydan itibaren aşamalar halinde kırılmaya başlarlar. Bazı çocuklarda ilk diş daha erken ortaya çıkar, bazıları ise 8. aya kadar tamamen dişsiz olabilirler. Çoğu zaman, ilk önce alt merkezi kesici dişler ortaya çıkar.

Diş Çıkarma Ne Kadar Sürer ?

Merkez kesici dişleri üst ve yan kesici dişler takip eder. Azı dişleri ve köpek dişleri genellikle en son gelir. En geç üçüncü yaş gününde süt dişleri tamamlanmış olur.

Bir Bebek Diş Çıkarırken Nasıl Davranır ?

Bebeklerde Diş Çıkarmaya Ne İyi Gelir ?
Bebekler diş çıkarmaya başladığın da bazı huyları değişebilir.

Dişler diş etlerini ittiğinde birçok bebek için sorun yaratır. Diş etleri gergin, baskı, kaşıntılı olur. Bu işaretler bebeğinizin diş çıkardığını gösterebilir.

  • Bebeğiniz eline geçen her şeyi ısırır ve çiğner.
  • Tükürük akarsularda akar ve ağzın köşelerinden akar.
  • Özellikle yeni bir dişin göründüğü tarafta kızarık yanaklar.
  • Diş etleri kırmızı ve şişmiş. Bebek ona sık sık ovuyor.Bu semptomlarla
  • ilişkili olarak yüksek vücut ısısı ve gevşek dışkı da mümkündür.
  • Bebeğiniz zaman zaman çok ağlamaklı ve tatminsizdir, bu da maalesef bir veya iki huzursuz geceyi beraberinde getirir.
İlginizi Çekebilir  Çocuklar Tek Başına Oyun Oynamalı Mı?

Not: Popüler inanışın aksine, bebek ateşi ve ishal gibi daha ciddi semptomlar, diş çıkarmanın normal semptomları değildir. Nedeni ise dişlerin çıkması ile çakışan bir enfeksiyon olması olabilir.

Bebeğin Diş Çıkarmasına Ne Yardımcı Olur ?

Bebeklerde Diş Çıkarmaya Ne İyi Gelir ?
Diş kaşıyıcılar bebeklerinize iyi gelebilir.

Masaj

Diş etlerine masaj yapmak birçok bebeğe iyi gelebilir. Temiz bir parmak veya bebekler için üretilen parmak kaşıyıcıları kullanabilirsiniz. Ağrıyı hafifletmek için diş etlerini soğuk papatya çayı ile ovalayabilirsiniz. Yaklaşık on dakika boyunca 200 ml suda kaynatılmış 5 karanfilden yapılan soğutulmuş çay da diş çıkarma ağrılarını hafifletebilir.

Isırmasına İzin Verin

Daha sert nesneleri çiğnemek aynı zamanda diş etlerine baskı yapan ve kaşıntı yapan yatıştırıcı bir masaj gibi çalışır. Kirletici içermeyen diş çıkarma halkaları veya nemli el bezleri bunun için en iyisidir. Hafifçe soğutulduğunda kan akışını azaltır, ağrıyı dindirir ve olası iltihaplanmayı engeller. Bir parça ekmek kabuğu veya soğutulmuş rezene ve havuç parçaları da diş çıkarmaya yardımcı olabilir. Ancak boğulabileceği için bebeğinizi bununla gözetimsiz bırakmayın.

Diş Çıkarma Jeli

Bebeğiniz çok acı çekiyorsa, ağrıyı ve iltihabı hafifleten diş çıkarma jelleri rahatlama sağlayabilir. Çocuk doktorunuz veya eczaneniz size doğru merhem ve kullanım için önemli talimatlar konusunda tavsiyede bulunabilir.

Modern Tıp

Bazı anneler diş çıkarma ağrısı için çözümü alternatif tıpta arayabilir. Bunlar da ağrı çeken bebeğinize iyi gelebilir. Örneğin papatya çayı gibi.

İlginizi Çekebilir  Bebeklerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur ?

Önlükler

Diş çıkarma sırasında artan tükürük salgısı varsa, boyun ve göğüs kısa sürede ıslatılır. Boyun atkıları, önlükler; tulumların ve gömleklerin kuru kalmasını sağlar.

Bebekler diş çıkarırken bazı belirtiler de gösterir. ” Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri ” yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.