Muz Nasıl Saklanır

Muz Nasıl Saklanır

25/10/2020 0 Yazar: Ezgi E.

Muz sıklıkla tüketilen meyveler arasında yerini çoktan aldı. Tatlılardan içeceklere pek çok alanda kullandığımız muzun yararları da bir o kadar fazladır. Bu kadar çok yararı olan muz nasıl saklanmalı peki? Bu konuda pek çok yöntem var aslında. Aldığımız muzun da olgunlaşma derecesi de oldukça önemli bu hususta. Bu yazımızda da sizlere muzları nasıl saklamanız gerektiği hakkında bir kaç tüyo vereceğiz.

Ayrıca 100 gram muz 88 kaloridir.

Muzları Saklama Yöntemleri

Muz Nasıl Saklanır
Muzları Saklama Yöntemleri
  • Muzları öncelikle oda sıcaklığında saklamalıyız. Çünkü muzlar soğuktan pek hoşlanmazlar. Buzdolapları muzları saklamak için doğru bir yer değildir. Bu aynı zamanda sıcak yaz günleri için de geçerlidir. Soğuk, muzun kabuğunun daha hızlı kararmasını sağlar.
  • Muzları oda sıcaklığında ve diğer meyvelerden uzakta saklamak en iyisidir. Bunun nedeni muzların diğer meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasına izin vermesidir. Bu, muzların olgunlaşmamış ve yeşil olarak hasat edilmesinden kaynaklanmaktadır. Meyveler yalnızca eten gazı ekleyerek olgunlaşma odasında olgunlaşır. Bu gaz hala muz kabuğunda mevcuttur ve ayrıca civardaki meyve ve sebzelerin daha hızlı olgunlaşmasına neden olur.
  • Muzlarda kahverengi lekelerden kaçınmak istiyorsanız, meyveleri meyve sepetinde saklamayın. Muzları asmak en iyisidir.
  • Muzların olgunlaşma sürecini biraz yavaşlatmak için muz sapını mutfak folyosu veya streç film ile sarabilirsiniz.
  • Plastik veya özel muz poşetlerine sarılan muzlar sebze bölmesinde de saklanabilir.
  • Muzları assanız bile daha uzun süre dayanır. Bir et kancası, muzları “türe uygun” bir şekilde saklamak için idealdir, böylece çürükler olmaz ve sonuç olarak kahverengileşir.
  • Taze, asılı muzlar 12-18 derece sıcaklıkta 14 güne kadar zarar görmeden saklanabilir.
  • Muzları soyulmuş olarak da saklayabilirsiniz. Soyulmuş muzlar hızla kahverengiye döner, kahverengiye dönmemesi için soyulmuş muzlara biraz limon suyu serpiştirirseniz, kahverengiye dönmesini önlersiniz.
  • Muzları tatlılar ve içecekler için buzlukta da saklayabilirsiniz. Muzları soyup, parçalara ayırın ve kilitli poşetlere koyup dondurucuya atın. Bu sayede dilediğiniz de kullanabilirsiniz.
Muz Nasıl Saklanır
Muzun olgunlaşima süreci

Not : Olgunlaşmış muzları hemen atmamalısınız, yine de lezzetli tatlılar, shake’ler veya smoothie‘ler için uygundurlar.

İlginizi Çekebilir  Ponçik Ne Demek ?

Temel olarak, muzları yalnızca olgunlaştıklarında yemelisiniz. Yeşil muz, karmaşık karbonhidratların sindirilmesini zorlaştıran proteinler içerir.

Muz gibi sıklıkla kullanılan bir diğer meyve de çilektir. Eşsiz tadı ile sürekli evlerimiz de olan çileğinde saklama koşulları oldukça fazladır. ” Çilek Saklama Yöntemi ” yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz.