Standart Beden Nedir ?

Standart Beden Nedir ?

27/06/2021 0 Yazar: Ezgi E.

Herkesin vücut ölçüsü, baş ölçüsü, ayakkabı ölçüsü vb. farklıdır. 36, 38, 40 veya S, M, L, XL gibi bir çok beden ölçüsü vardır. Ancak her şeyi tek çatı altında toplayan çok özel bir beden de vardır: Standart Beden. Standart beden etiketini gördüğünüzde anlamını bilmiyorsanız Stander Beden Ne Demek diye düşünüyorsanız bu yazımızın içerisinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bir çok ürünün etiketinde ST kısaltmasını görebilirsiniz. Bu kısaltma Standart Beden kelimelerinin kısaltılmış halidir. 34 bedenden başlayan beden ölçüleri 54 bedene kadar gitmektedir. Standart beden ise genellikle S, M ve L bedenlerinin birleşimidir, hem S beden hem M beden hemde L beden giyen kişiler standart bedenden faydalanabilirler. Yani standart beden ölçüleri S, M ve L beden giyinenler için ideal bir ölçüdür.

Bir çok firma Standart beden ölçüsünü kullanmaktadır. Çünkü bu sayede bir çok beden üretmek yerine tek bir beden ile bir çok kişiye ulaşım sağlayabilmektedirler. Fakat herkes standart bedeni kullanmayabilir. Kimi insanlar kıyafetlerinin bol kimisi ise dar olmasını ister. Bu yüzden standart beden herkese göre olmayabilir.

Standart Beden Nedir ?
Beden Ölçümü

Beden Ölçümü

Beden ölçünüzü bulmak için öncelikle bir kaç vücut ölçümü yapmalısınız. Bu ölçümü evinizde kullandığınız bir metre veya mezura ile yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Korona Virüsle Yaşam

Omuz Ölçümü

Omuz açısındaki kemiği bulun. Boynun tabanından geçmeye dikkat ederek omzun bir yanından diğerine ölçün.

Kol Çevresi Ölçümü

Daha güçlü kolunuzda, bandı kullanarak pazılarınızı göğsünüzle aynı hizada sarın. Kol ve şerit arasında bir parmak bırakın.

Bilek Ölçümü

Kurdele ile bileğin etrafında dolaşın. Şeridin altına bir parmak bırakın.

Kol Uzunluğu Ölçümü

Ölçüm üç aşamada yapılır: 1. Omuz kemiğinin ucundan bandı dirseğe kadar çekin. 2. Bandı dirseğinizden tutun ve bileğinize kadar uzatın. 3. Hatırlanması gereken ölçüm, bilek ile başparmağın başlangıcı arasındadır.

Kalça Ölçümü

Kalça Ölçüm, kalçanızın en geniş seviyesinden çevresidir. Parmağınızı şeridin arkasına koymayı unutmayın.

Uyluk Ölçümü

Kasık ve dizin hemen altındaki uyluk çevresini ölçün.