Zencefilin Faydaları

Zencefilin Faydaları

15/11/2020 0 Yazar: Ezgi E.

İster çiğ ister pişmiş olsun zencefil, her yemeği ve içeceği özel bir şeye dönüştürür. İnce rendelenebilir, dilimlenebilir veya kuru toz olarak kullanılabilir. Ancak zencefil, meyveli ısıya sahip bir baharattan çok daha fazlasıdır. Ayurveda ve Geleneksel Çin Tıbbında zencefil binlerce yıldır çeşitli hastalıklara karşı kullanılmaktadır.
Günümüzde çok sayıda çalışma, içeriğinin tıbbi etkilerini kanıtlamaktadır.

Zencefildeki en önemli sağlık aktif maddeler şunlardır:

  • C Vitamini
  • B vitaminleri
  • Mineraller demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum ve fosfor
  • Geranial, Neral, Zingiberol ve en az 15 diğerleri gibi uçucu yağlar
  • Keskin maddeler gingerol ve shogaol

İltihaplanmayı Önler

Özellikle, zencefilin vücutta iltihaplanma ve ağrıya neden olmada rol oynayan enzimleri yok ettiği söylenir. Gingerol ve zencefilde ki diğer esansiyel yağlar sizi ısıtır ve metabolizmanızı besler. Mukoza zarları daha iyi kanla beslenir ve yerel savunmalar etkinleştirilir. Zencefil, örneğin sinüslerde veya bronşitte ve boğaz ağrısında soğuk algınlığına özgü iltihaplanma süreçlerine karşı yardımcı olur.

Soğuk Algınlığına İyi Gelir

Zencefilin Faydaları
Zencefil soğuk algınlığı için oldukça faydalıdır.

Zencefil çayı, soğuk algınlığına oldukça yararlıdır. Taze zencefil yumrularından birkaç dilim kesin ve dilimlerin üzerine sıcak, ancak kaynamadan su dökün. Çayın en az 15 dakika demlenmesine izin verin. Biraz bal ve limon ek bir sağlıklı etki sağlar. Çayı olabildiğince sıcak içmelisiniz.

İlginizi Çekebilir  Fitoterapi Nedir ?

Kilo Vermeye Yardımcıdır

Zencefil kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca zencefil çayı kilo vermeyi destekler. Sabahları büyük bir tencere zencefil çayı hazırlayın ve gün boyunca soğuk zencefil suyunu için. Bu metabolizmayı hızlandırır, vücut yağ rezervlerini daha çabuk yakar.

Kireçlenme Tedavisinde Kullanılır

Kireçlenme ağrısıyla keskin bir şekilde savaşır. Zencefil uzun zamandır ağrıyı tedavi etmek ve kireçlenmeye karşı kullanılmaktadır.

Mide Bulantısını Önler

Zencefil için en iyi bilinen endikasyonlar mide problemlerinin çözümünde kullanılır. Kökün uçucu yağları mide bulantısına karşı çalışır. Seyahat hastalığı ve gebelik hastalığı için ev ilaçları olduklarını kanıtladılar.

Ayrıca zencefil mide ve bağırsaklardaki kramplarını giderir. Kabız olma eğiliminde olanlar, düzenli olarak zencefil ile tatlandırmalı veya zencefilli su içmelidir. Bu, bağırsak hareketini nazikçe uyarır. Ek olarak, zencefil mide kanserine yol açabilen mide mikropu Helicobacter pylori’yi yok eder. Başka bir çalışma, zencefilin prostat kanseri tedavisine faydalı bir katkı olduğunu göstermektedir.

Ağrılı kaslar ve sırt ağrısı için zencefil

Zencefilin Faydaları
Zencefilin ağrıyı azalttığı kanıtlanmıştır.

Spor yaparken kendinizi sakatladıysanız, kaslarınız ve eklemleriniz ağrıyorsa, zencefil sarması yardımcı olabilir. Çünkü zencefil ısıtır ve iltihabı engeller. Zencefil sarması da sırt ağrısı için bir rahatlamadır.

Ağız Kokusuna Yardımcı

Ağız kokusu, özellikle de başkaları bunu fark ettiğinde oldukça kötüdür. Zencefil ağız kokusunu önlemekte yardımcıdır. Ağızdaki kükürt içeren bileşikleri parçalamak için tükürük enzimini uyaran ve böylece ağız kokusunu azaltan sıcak maddeler içerir.

İlginizi Çekebilir  Şapkalı Mantar (Kültür Mantarı)

Regl Ağrısına İyi Gelir

Zencefil tozunun adet kramplarını azalttığı yapılan incelemeler sonucunda kanıtlanmıştır.

Zencefil Tüketmenin Yan Etkileri

Zencefil genellikle sağlığa zararlı değildir. Bununla birlikte, hassas mideleri olan insanları etkileyebilecek birçok keskin madde içerir. Safra kesesi taşlarınız varsa zencefilden uzak dursanız iyi olur.

Olası yan etkiler:

  • Göğüste ağrılı yanma hissi
  • Erütasyon
  • Karın ağrısı

Zencefil gibi diğer baharatların da bir çok yararı vardır. Karanfil de bunlardan bir tanesidir. ” Karanfilin Faydaları ” yazımızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.