Gelincik Hayvanı

Gelincik Hayvanı

10/11/2020 0 Yazar: Ezgi E.

Gelincikler (Ferret), gelmiş geçmiş en eski evcil hayvanlardan biridir. Gelinciklerin tam soyları henüz net bir şekilde araştırılmamıştır, ancak Avrupa sansarından geldiği varsayılmaktadır. Çoğu zaman söylenildiği gibi soyları kemirgenlere ait değildir. Gelincikler başlangıçta Avrupa’da tavşan avcılığı için yetiştirilmişlerdi, ancak her zaman uysal ve meraklı evcil hayvanlar olarak popüler olmuşlardır. Gelinciklerin nihai evcilleştirilmesi muhtemelen 2500 yıl önce gerçekleşti ve Akdeniz bölgesinden Avrupa’ya ve sonunda tüm dünyaya yayıldı.

İnsanlarla yakın temas halinde, evcil hayvanlar olarak yaşarlar veya laboratuvar deneylerinde test hayvanları olarak kullanılırlar.

Gelincik Hayvanı
Gelincikler kısa, yarı uzun veya uzun tüyleri vardır.

Gelinciklerin çarpıcı yanı, oldukça kısa ve güçlü bacakları olan uzun vücut yapılarıdır. Uzun kuyruğunun gür saçları var. Baş, yuvarlak kulakları ve koyu gözleri olan vücuda göre nispeten küçüktür. Farklı renklere ek olarak, dağ gelinciği yetiştiricileri farklı kürk uzunlukları da üretirler. Gelincikler kısa, yarı uzun veya uzun tüyleri vardır. Gelincik kürkünün temel rengi beyazımsı ile açık sarı tonlarda görünür, üreme biçimleri ayrıca siyah, gri ve kahverengi kürk izleri üretir. Vücut ağırlığı mevsime göre değişir, hayvanlar yaşlandıkça farklılıklar giderek azalır.

Gelincikler, sahipleri onları yoğun bir şekilde meşgul ederse çok evcilleşebilen çok canlı, meraklı hayvanlardır. Güzel hayvanları tutarlı bir şekilde eğitmek önemlidir, bu onlarla uğraşırken çok yardımcı olur. Genellikle sahiplerinin kabul etmesi gereken vahşi bir mizaçları vardır. Gelinciklerin hareket etme dürtüsünü yaşayabilmeleri için dairede veya daha geniş bir kapalı alanda kesinlikle özgürce koşmaları gerekir.

İlginizi Çekebilir  Evcil Dostlarımız

Yoğun yetiştirme çabaları, yıllar boyunca gelincikleri belirli hastalıklara karşı çok hassas hale getiren çok sayıda genetik kusurla sonuçlanmıştır. Özellikle adrenal bez tümörleri, gelinciklerde yaygın bir ölüm nedenidir. Bununla birlikte, bir hayvanın kansere yakalanma riski, uygun beslenme ve dışarıda tutma yoluyla önemli ölçüde azaltılabilir.

Gelincik Hayvanı
Gelincikler etoburdur.

Bir dağ gelinciğinin ortalama yaşam süresi 6 ile 8 yıldır. Gelincikler etoburdur. Büyük miktarlarda hayvansal proteine ​​ve sadece küçük bir oranda bitkisel proteine ​​ihtiyaç duyar. Tarla faresi, kümes hayvanı, tavşan ve kendisinden küçük bir çok hayvanı yiyebilir. Evcil olarak beslenmek isterseniz de iyi marka bir kedi maması kullanabilirsiniz. Gelincikler, evcil hayvanlar olarak çok güvenirler, bu sayede kısırlaştırılmamış erkekler çok agresif davranışlar sergileyebilir ve bölgelerini kötü kokulu idrarla işaretleyebilirler. Bu nedenle erkeklerin kısırlaştırılması özellikle apartman dairesinde veya evde tutulurken tavsiye edilir, ancak bu onların hormon dengesini değiştirir ve hastalık olasılığı artar.

Gelincik gibi bir çok hayvan hakkında bilgi almak isterseniz ” Hayvansever ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.